Team

Wie zijn wij

Het Studeerlokaal is in augustus 2013 op het Dendron College gestart door Janneke Coenders. Het doel was het opzetten van een huiswerkvoorziening binnen het Dendron College waar leerlingen in een bekende en veilige omgeving hun huiswerk maken en leren studeren. Met als doel voldoende studievaardigheden onder de knie te krijgen en met hervonden zelfvertrouwen het daarna weer zelfstandig op te pakken. Binnen het Studeerlokaal werken we met een aantal begeleiders die vanuit diverse expertises de leerlingen begeleiden naar het weer zelfstandig oppakken van het studeren. De begeleiders hebben een onderwijs en/of coachingsachtergrond en ervaring met de doelgroep.

Janneke Coenders

Mijn naam is Janneke Coenders en ik ben in het schooljaar 2013-2104 gestart met het Studeerlokaal  binnen het Dendron College. Voorheen werkte ik als geschiedenisdocent en
leerlingbegeleider. Binnen het Studeerlokaal mag ik de lijnen uitzetten voor de begeleiding van onze leerlingen en samen met mijn collega’s hen ondersteunen bij de specifieke vaardigheden die ze proberen onder de knie te krijgen. Ik ben iedere middag aanwezig op het Dendron m.u.v. de vrijdag en fungeer als aanspreekpunt voor ouders en collega’s van het Dendron College. Buiten deze begeleidingsmiddagen ben ik per email en telefoon te bereiken voor vragen omtrent de begeleiding en andere zaken.

Email: janneke@studeerlokaal.nl

Maartje Houben

Studeerlokaal-4Mijn naam is Maartje Houben. Getrouwd en moeder van twee hoogbegaafde tieners. Hierdoor heb ik meer interesse in hoogbegaafdheid (en hooggevoeligheid). Sinds september 2014 werk ik drie middagen in de week voor het Studeerlokaal. Op dinsdag en donderdagen bij het Studeerlokaal+ en op vrijdag bij het reguliere Studeerlokaal. Deze begeleiding combineer ik met begeleiding bij mijn eigen bedrijf: H2 Huiswerkbegeleiding. Voorafgaand aan mijn start bij het Studeerlokaal heb ik zo’n twintig jaar gewerkt in het basisonderwijs, o.a. als leerkracht en intern begeleider. Echter.. na al die jaren onderwijsland miste ik het contact met de leerlingen en het persoonlijke aspect van het onderwijs. Dus toen ik Janneke ontmoette en de stap nam om verder te gaan als zelfstandig huiswerkbegeleider was voor mij de cirkel rond. Ik werk dan ook met veel plezier bij het Studeerlokaal!

Email: maartje@studeerlokaal.nl

Debby Rongen

Mijn naam is Debby Rongen. Sinds 2016 ben ik actief werkzaam en zichtbaar binnen het Studeerlokaal. De periode vanaf 2014 was ik vooral op de achtergrond actief voor commerciële en administratieve zaken. Afgestudeerd aan de Hogeschool Limburg, als audiovisueel programma maker, binnen de opleiding culturele maatschappelijke vorming.Ik ben vooral visueel- commercieel ingesteld. ‘Wat laat een leerling zien, welke signalen worden opgepikt en waardoor worden ze geprikkeld’.Gecombineerd met de cursus ervaring: leespraat en beelddenkers, draag ik een steentje bij aan de groei van de leerlingen binnen het Studeerlokaal. Op dit moment volg ik een cursus voor een taal – spraak ontwikkelingsstoornis. Verder ben ik actief in het volleybal verenigingsleven als speelster en trainer/coach. Houd ik van city trips maken en van fotografen.

Email: debby@studeerlokaal.nl

Ann Gerits

Studeerlokaal-8

Mijn naam is Ann Gerits – van Mierlo. Ik ben Jongerencoach en studietrainer. Ik ben sinds schooljaar 2015 – 2016 werkzaam als studiebegeleider bij het Studeerlokaal. Na 1,5 jaar intensief gewerkt te hebben met scholieren heb ik op basis van de problematiek die de leerlingen aandroegen de training “ Systematisch & Opbouwend leren“ samengesteld. In deze training leert de leerling nauwkeurig te werken vanuit de grote lijnen en leert hierdoor hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden en goede samenvattingen te maken. Door deze vaardigheid maakt de leerling de stap van Reproduceren naar Toepassen. Naast het Studeerlokaal heb ik een jongerencoach praktijk, ‘Nu voor Morgen’.

Email: ann@studeerlokaal.nl

Inge Verheijen

inge-1

Mijn naam is Inge Verheijen, sinds november 2016 verbonden aan het Studeerlokaal.  Ik woon samen met mijn man en onze 2 kinderen in Horst.  Een aantal jaren geleden heb ik besloten om me om te scholen tot kindercoach met als doel mijn eigen praktijk te starten om kinderen en ouders voor hele korte tijd te ondersteunen tijdens het opgroeien en de ontwikkeling.  Inmiddels geeft ik thuis de training “Ik leer leren” aan kinderen vanaf  groep 7/8.   Daarnaast begeleid en ondersteun ik op de basisschool,  kinderen die nog niet zo lang in ons land wonen,  met de Nederlandse taal. Mijn hobby’s zijn lezen, koken, sporten en trainen met onze honden. Ook haal ik veel voldoening uit mijn vrijwilligerswerk bij Synthese. Ik bied daar ondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen die even een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Binnen het Studeerlokaal wil ik graag met de leerlingen werken aan hun zelfvertrouwen, ze handvaten en vaardigheden meegeven om zelfstandig aan de slag te kunnen.

Email: inge@studeerlokaal.nl

 

Leonie Roth

Mijn naam is Leonie Roth. Ik ben getrouwd en heb een gezin met drie opgroeiende kinderen en woon in Oostrum. Een van onze kinderen is survivor van kinderkanker, waardoor ik veel ervaring opgedaan heb in het zoeken naar een passende onderwijsplek. Ik heb 23 jaar ervaring als leerkracht basisonderwijs en ik heb bijna drie jaar ervaring als teamleidster bij een kleine zorgorganisatie. Verder ben ik lid van de onderwijscommissie van de VOKK, waarbij we lespakketten ontwikkelen. Met ingang van 1 april ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: Kanjers educatie. Hierbij verzorg ik huiswerkbegeleiding en bijlessen op individuele basis. Alle ervaring die ik heb opgedaan kan ik hierbij heel goed toepassen, zo fijn en goed dat nu alles bij elkaar komt!  Op dinsdag- en donderdagmiddag ben ik aan het werk in het Studeerlokaal.

 

 

Eventueel in te schakelen bij  vragen naar mindfullness, yoga, dyscalculie en problemen met rekenvaardigheden:

Angelique Bolten

Mijn naam is Angelique Bolten. Ik werk sinds 2006 als onderwijsassistent op het Dendron College in combinatie met mijn eigen praktijk “De Vlinder.” Na de opleiding tot decent kinder -en tieneryoga afgerond te hebben ben ik me verder gaan ontwikkelen als nieuwtijds-kindercoach en mindfullness-coach voor in het onderwijs. Met veel plezier geef ik verschillende trainingen, workshops en individuele begeleiding aan jongeren. Wilt u meer over mij en mijn praktijk weten dan kunt u dat via deze link vinden: http://www.devlinder-angelique.nl

 

Sanne Kuijpers

 Mijn naam is Sanne Kuijpers, woonachtig in Horst met mijn gezin. Na het afronden van de pabo en de opleiding tot motorisch remedial teacher heb ik enkele jaren in het onderwijs gewerkt. In 2013 heb ik de stap gezet om voor mezelf te beginnen, toen is Praktijk Ik Leer ontstaan. Met veel plezier begeleid ik kinderen en jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken op leergebied. Dit doe ik aan huis tijdens individuele begeleiding. Tevens heb ik een master gericht op rekenproblemen en dyscalculie afgerond. Zo kan ik kinderen met rekenproblemen en/of dyscalculie nog beter begeleiden. Meer informatie over mij en mijn praktijk kunt u ook vinden op mijn website: http://www.praktijkikleer.nl

 

Bianca Vervoort

Mijn naam is Bianca Vervoort, ik ben moeder van vier kinderen en samen met mijn partner en onze jongste 2 kinderen woon ik in America. In oktober ga ik starten met de opleiding jongerencoach waar ik ontzettend veel zin in heb. Enige ervaring met kinderen in de puberteit heb ik al en dit wil ik graag op professioneel vlak gaan inzetten. Ik wil graag met jongeren gaan werken omdat ik de doelgroep erg interessant vind. In deze fase van hun leven vinden vaak grote veranderingen plaats op verschillende gebieden en ik wil ze daarbij graag ondersteunen. Door mee te gaan draaien op dinsdag- en donderdagmiddag bij de huiswerkbegeleiding kan ik een steentje bijdragen om ze handvaten aan te reiken, zodat ze straks zelfstandig hun eigen doelen kunnen bereiken.

Thijs Geurts

Ik ben Thijs Geurts. In 2019 ben ik gestart bij het Studeerlokaal. Hiervoor heb ik een studie Natuurwetenschappen afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Al vele jaren geef ik bijlessen voor de exacte vakken, met name aan middelbare scholieren. En zal nu ook op de maandag en dinsdag leerlingen ondersteunen bij hun studiezaken. Ik zelf hoop leerlingen meer bewust te maken van hun studiegedrag en ze vervolgens te begeleiden naar een aanpak die wel voor ze werkt. In mijn vrije tijd kook en sport ik graag, en als er wat tijd over is dan sla ik het liefst een goed boek open.